Föreningarna Nordens Förbund söker kontorschef

Är du en strukturerad och erfaren person med gedigen samarbetsförmåga? Då söker Föreningarna Norden dig! Som kontorschef ansvarar du för att leda det dagliga arbetet på vårt gemensamma kontor i Köpenhamn med cirka 15 anställda. Du är också den främsta länken mellan kontoret i Köpenhamn, styrelsen och Generalförsamlingen. Du arbetar på uppdrag av styrelsen och i nära samarbete med de nationella nordiska föreningarna.

Beskrivning av tjänsten:
Arbetet som kontorschef är omväxlande och innebär bland annat verksamhets- och ekonomisk planering och uppföljning, kvalitetssäkring och personalfrågor. Du rapporterar till Föreningarna Nordens Förbunds (FNF) generalsekreterare som också är styrelsens ordförande. Om du är en naturlig ledare och lagspelare, trivs i en administrativ roll, har erfarenhet av att arbeta i komplexa organisationer och har en fallenhet för struktur, kommer du att trivas i rollen som kontorschef hos oss.

Huvudsakliga arbetsuppgifter:

  • Genomföra styrelsens beslut.
  • Ansvara för att leda administrationen inklusive HR-uppgifter och övergripande personalledning
  • Bistå projekten Nordjobb, Norden i skolan och Nordfokus med ekonomisk rapportering.
  • Söka medel från externa finansieringskällor.
  • Koordinera projekt och avdelningar i organisationen.
  • Ansvara för att etablera och förvalta effektiva system och rutiner.
  • Redovisa verksamhet och ekonomi vid styrelsens möten.
  • Förbereda handlingar till styrelsens och generalförsamlingens möten.
  • Stärka och vårda relationerna med samarbetspartners.
  • Säkerställa efterlevnad av avtal och tillämpliga lagar och förordningar.

Kvalifikationer och egenskaper:
Din förmåga att samarbeta och länka samman många aktörer i en komplex miljö kommer att vara avgörande för att vara framgångsrik i rollen som kontorschef. Det är önskvärt med relevant erfarenhet och dokumenterade resultat från administrativ ledning, förvaltning och utveckling av komplexa organisationer.
FNF är de åtta Föreningarna Nordens koordinerings- och samarbetsorgan som i sin tur samverkar med andra organisationer, institutioner och miljöer och vi söker en kontorschef som är genuint intresserad av samarbete. Vi söker en självständig och ansvarsfull person med förmåga att organisera och prioritera effektivt.
Kunskap om nordiskt samarbete och skandinavisk språkförståelse är väsentligt. Vi lägger stor vikt vid både detaljer och helhet. Vi tror att du har en akademisk utbildning, gärna på masternivå inom ekonomi, juridik, administration eller liknande, men även personliga egenskaper och erfarenheter kommer att beaktas.

Arbetsmiljö:
I rollen som kontorschef kommer du att bli en del av en dynamisk och inkluderande arbetsgemenskap. Tjänsten innebär omväxlande arbetsuppgifter i en ibland hektisk men också flexibel arbetsdag. Resor inom Norden förekommer.

Om Föreningarna Nordens Förbund (FNF):
Föreningarna Nordens förbund är Föreningarna Norden i Danmark, Finland, Färöarna, Grönland, Island, Norge, Sverige och Åland. Syftet är att stärka det nationella och internationella nordiska samarbetet. FNF:s uppgift är att utveckla och säkerställa ett nära samarbete mellan de nationella nordiska föreningarna, att samordna föreningens gemensamma projekt samt kvalitetssäkra verksamheten för att främja vårt ändamål och syfte.

Ansökningsinformation:
Arbetsplatsen är på föreningens kansli med adress Vandkusten, Köpenhamn. Lönen avtalas individuellt.
Eventuella frågor kan ställas till Espen Stedje, generalsekreterare 2023, espen.stedje@norden.no eller Ásdís Eva Hannesdóttir, generalsekreterare 2024, asdis@norden.is.

Ansökan skickas till foreningen@norden.no senast den 14 januari 2024.