Vänortsstämma på Åland 21-24.9 2023

I helgen som gick ordnade Föreningen Norden på Åland vänortsstämma på Åland som pågick i dagarna fyra. I vänortskedjan – som Åland varit del av alltsedan 1978 – ingår, förutom de åländska landsortskommunerna, Arsuk på Grönland, Husby i Sydslesvig, Eiði på Färöarna, Siglufjörður på Island, Herning i Danmark, Holmestrand i Norge, Vänersborg i Sverige och Kangasala i Finland. Vi var ca 45 personer som deltog i de olika evenemangen. 

Vi har hunnit med mycket och dagarna har varit intensiva. Allt från invigning på lagtinget till Nabbens våtmark, besök på Ålands kulturhistoriska museum och Skördefesten 2023 på Sjökvarteret och Bolstaholm, galeasbygget Emelia och Ålands sjöfartsmuseum. Dessutom har vi besökt Notvikstornet och Bomarsunds besökscentrum. Utöver det har vi ätit gott och umgåtts och knutit viktiga nordiska kontakter.

Tack till alla som kom! Vi ses igen på Grönland 2024!